Extra sommarläger med plats för över 300 barn och unga i huvudstadsregionen

16.05.2020 kl. 06:52
I sommar ordnar Barnavårdsföreningen närmare 25 extra dagläger för barn och unga. Lägren är avgiftsfria och arrangeras i Helsingfors och Grankulla.

Verksamheten sker i huvudsak utomhus. På programmet har vi rolig och meningsfull verksamhet, till exempel lekar, spårningar och utfärder till fots. Programmet kommer även anpassas enligt deltagarnas ålder och önskemål. På lägren jobbar lägerledare som har erfarenhet av att jobba med barn och unga.

Tid: 1.6 – 14.8 veckovis, klockan 9–15. 
Notera att det sista lägret i augusti ordnas undantagsvis måndag–torsdag klockan 9–15.

Målgrupp: 7–17-åringar

Pris: Lägren är avgiftsfria för alla deltagare

Mat: Barnen ska ha med sig egen lunch. På eftermiddagen bjuds alla barn på ett litet mellanmål.

Lägerplatser:

Helsingfors

Centrum:

  • Lilla Luckan, Georgsgatan 27 eller
  • Arbetets Vänner Huvudföreningen, Annegatan 26

Tölö/Talludden:

  • Barnavårdsföreningen, Tallbo daghem, Tallgränden 3 eller
  • Barnavårdsföreningen, Stenbäcksgatan 7A                                    

Berghäll:

  • Barnavårdsföreningen, Andra linjen 12

Grankulla

  • Barnavårdsföreningen, Villa Bensow, Gräsavägen 3–5 A

Platsbekräftelse och förfrågningar:

Platserna delas ut områdesvis så att möjligast många barn får en plats. Bekräftelse om plats på läger första veckan i juni skickas från och med måndagen den 25 maj. Övriga lägerbekräftelser skickas i kronologisk ordning.

Vänligen observera att vi inte möjlighet att svara på förfrågningar per telefon, skicka eventuella frågor per e-post.   
 

Länk till
anmälningsblanketten >> 

 

På Barnavårdsföreningen följer vi rådande direktiv och fäster stor vikt vid säkerhet och hygien. Extra lägerledare har anställts och grupperna kommer vara små. Barn och ledare måste vara friska och symptomfria för att få delta i verksamheten. Vi har dessutom fattat beslut om att grupperna under rådande omständigheter inte kommer åka i kollektivtrafiken eller göra besök till museer. 

Lägren är avgiftsfria tack vare bidrag från Stiftelsen Brita Maria Renlunds minne och samarbete med Luckan i Helsingfors.

Läs mera om alla våra sommarläger på bvif.fi/sommar.

Varmt tack till alla familjer som svarade på vår förfrågan>>

Artikeln uppdaterad 27.5.2020 med information om den sista lägerveckan i augusti.

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en lärare inom småbarnspedagogik, en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldig viktig person i barnens vardag.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.

Pia Sundell medlem i barnstrategins uppföljningsgrupp

Statsrådets kansli har tillsatt en uppföljningsgrupp som stöd vid uppgörandet av den nationella barnstrategin. Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har blivit utsedd till medlem i uppföljningsgruppen.
flicka rullar i gräs

Stöd till barn och familjer också i juli

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att ge barnen och familjerna extra stöd. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Lediga platser på dagläger i huvudstadsregionen

I år ordnar Barnavårdsföreningen extra dagläger i huvudstadsregionen. På lägren i juli och augusti finns det ännu lediga platser för barn i åldern 7–17 år.

Blogg: Sommaren som nästan inhiberades

”Skolan är över efter en märklig termin och ett långt sommarlov har börjat. Den här sommaren kommer att bli annorlunda för de flesta. Vad ska familjen göra hela långa sommaren och hur blir alla nöjda och glada när allt är avbokat?” Läs hela sommarbloggen skriven av Pia Granittiaho.

Blogg: Parförhållande på undantagstillstånd

”För den som lever i en parrelation har våren 2020 högst antagligt medfört många insikter om parrelationen och en själv. Då två personer med olika temperament och behov lever tätt inpå varandra kommer de varandra väldigt nära - på gott och ont”, skriver Christina Holm i vår blogg.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Hos oss på Barnavårdsföreningen får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap. Framför allt får du äran att vara en viktig person i barnens vardag. Sök jobbet redan i dag!