Vi ordnar extra sommarläger – hjälp oss genom att svara på vår förfrågan!

08.05.2020 kl. 11:24
Svara senast 12.5 på vårt korta frågeformulär om er familjs behov av extra dagläger!

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att erbjuda fler dagläger än planerat i Huvudstadsregionen. För att skapa sig en uppfattning om hurdan verksamhet barnfamiljerna behöver samlar organisationen in svar från föräldrar med barn i åldern 7–17 år. Enkäten är kort och svaren är viktiga då de extra daglägren planeras i rask takt.

- Tidtabellen är stram, men det känns fint att kunna erbjuda meningsfull och rolig verksamhet för barnen efter en tung vår, säger Isabella Franck som är ansvarig för de extra lägren som nu planeras.

På Barnavårdsföreningen anser man att det är viktigt att erbjuda förmånliga läger till möjligast många barn. För tillfället är det oklart var och när daglägren arrangeras, men klart är att de kommer vara förmånliga. Familjer kan även vid behov ansöka om friplats.

- Vi arrangerar dessa extra dagläger för att allt fler barn och barnfamiljer ska få hjälp i sommar, säger verksamhetsledare Pia Sundell på Barnavårdsföreningen. I barnfamiljerna har planerna ändrat på grund av rådande pandemi och vår uppgift är att finnas till för dem. Allt detta är möjligt tack vare att vår personal har förmågan att komma upp med flexibla lösningar och ett gott samarbete med våra bidragsgivare.

De dagläger som funnits med i Barnavårdsföreningens lägerutbud kommer arrangeras med vissa justeringar i enighet med de rekommendationer och restriktioner som tillkännagavs av statsrådet den 4 maj. Därtill kommer gruppstorlekarna på alla läger vara mindre och ledarna fler. ​

Beslut om Barnavårdsföreningens övernattningsläger på Ferie- och kurscentret Högsand fattas vecka 20. 

Barnavårdsföreningens sommarläger får bidrag av Helsingfors stad, Stiftelsen Brita Maria Renlund, Stiftelsen Bensow, Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA) och Regionförvaltningsverket.


Worhshop för unga i juni

Vi ordnas också  sommarworkshops för 13–17-åring vars föräldrar skilt sig. Under träffarna utvecklar ungdomarna tillsammans professionella ledare material som kan användas i vårt arbete med unga. Deltagarna får arbetsförmåner och ett arbetsintyg.

Workshop i Ekenäs 8-11.6 >>

Workshop i Helsingfors 8-11.6 >>

 

 

 
Isabella Franck
Chef för eftermiddagsverksamhet
+358505777987

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en lärare inom småbarnspedagogik, en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldigt viktig person i barnens vardag.

Vi rekryterar personal till våra daghem i Helsingfors

Till hösten rekryterar vi en barnskötare, en assistent och ett daghemsbiträde till våra daghem i Helsingfors. Hos oss får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap och framför allt får du äran att vara en väldig viktig person i barnens vardag.
Iloinen lapsi juoksee ulkona

Bonusäiti – yhtä oikeaa tapaa ei ole

Siinä missä biologinen vanhemmuus useimmiten tapahtuu kuin itsestään ja vanhemmuuteen kasvaa pikkuhiljaa, voi bonusäitinä huomata yhdellä ovenavauksella elämäänsä kuuluvan puolison myötä myös lapsia. Eikä vain lapsia vaan myös liuta muita henkilöitä, joilla kaikilla on omat odotuksensa siitä, miten bonusvanhempana pitäisi toimia. Lue bonusäidin kirjoittama positiivinen ja uskoa tulevaisuuteen herättävä blogiteksti uusperheen arjesta.

Pia Sundell medlem i barnstrategins uppföljningsgrupp

Statsrådets kansli har tillsatt en uppföljningsgrupp som stöd vid uppgörandet av den nationella barnstrategin. Barnavårdsföreningens verksamhetsledare Pia Sundell har blivit utsedd till medlem i uppföljningsgruppen.
flicka rullar i gräs

Stöd till barn och familjer också i juli

I sommar satsar Barnavårdsföreningen på att ge barnen och familjerna extra stöd. Därför fortsätter vi undantagsvis med en del av verksamheten under hela sommaren.

Lediga platser på dagläger i huvudstadsregionen

I år ordnar Barnavårdsföreningen extra dagläger i huvudstadsregionen. På lägren i juli och augusti finns det ännu lediga platser för barn i åldern 7–17 år.

Blogg: Sommaren som nästan inhiberades

”Skolan är över efter en märklig termin och ett långt sommarlov har börjat. Den här sommaren kommer att bli annorlunda för de flesta. Vad ska familjen göra hela långa sommaren och hur blir alla nöjda och glada när allt är avbokat?” Läs hela sommarbloggen skriven av Pia Granittiaho.

Blogg: Parförhållande på undantagstillstånd

”För den som lever i en parrelation har våren 2020 högst antagligt medfört många insikter om parrelationen och en själv. Då två personer med olika temperament och behov lever tätt inpå varandra kommer de varandra väldigt nära - på gott och ont”, skriver Christina Holm i vår blogg.

Rekry: Barnskötare inom småbarnspedagogik

Hos oss på Barnavårdsföreningen får du vara en del av en positiv och engagerad arbetsgemenskap. Framför allt får du äran att vara en viktig person i barnens vardag. Sök jobbet redan i dag!