Blogg & nyheter

Kohti lapsiystävällisempää yhteiskuntaa

”Lapsen oikeuksien sopimus täytti 30 vuotta, mitä nyt tapahtuu? Lapsen oikeuksien sopimuksen takana on vuosien työ, mutta paljon tehtävää on vielä jäljellä”, toiminnanjohtajamme Pia Sundell kirjoittaa blogissaan.

Vi styr mot ett barnvänligare samhälle

"Barnkonventionen fyllde trettio år, men vad händer nu? Bakom konventionen ligger många år av jobb; starka krafter och eldsjälar har bidragit till den utveckling vi kan se i dag. Trots många framsteg och framgångar återstår ännu mycket arbete", skriver vår verksamhetsledare Pia Sundell i sin bloggtext.

Aistiherkkyys: Mistä kenkä puristaa, kun lapsi kiukkuaa?

"Pukeutumistilanteessa lapsi raivoaa, kun sukat ovat huonosti ja vaatteiden laput hankaa. Isossa ihmisjoukossa toinen lapsi muuttuu levottomaksi ja toiminta tilanteeseen sopimattomaksi. Kolmannelle ruokailutilanteet ovat vaikeita, hän yökkäilee ja on tarkka siitä, millainen koostumus ruoassa on, muuten hän ei syö. Kuulostaako tutulta?" Lue Tiina Ruoho-Petterssonin kirjoittama blogiteksti aistiherkistä lapsista.

Kalender

Tisdag
17.3
09:00

FamiljeLuckan | Helsingfors

Info om dagisstart med Heidi Höckert-Palin. Öppet daghem för dig med barn i åldern 1-5 år.
LillaLuckan
Torsdag
19.3
09:00

FamiljeLuckan | Helsingfors

Öppet daghem för dig med barn i åldern 1-5 år. På torsdagar har vi olika aktiviteter och program som riktar sig speciellt till barnen.
LillaLuckan
Tisdag
24.3
09:00

FamiljeLuckan | Helsingfors

Vardagsjuridik med Lena Mitts. Öppet daghem för dig med barn i åldern 1-5 år.
LillaLuckan
Torsdag
26.3
09:00

FamiljeLuckan | Helsingfors

Högläsning av barnböcker. Öppet daghem för dig med barn i åldern 1-5 år.
LillaLuckan